Koyi Residence

The Koyi Residence is a service apartment building situated near Suthep Mountain. Various apartment types, consisting of one-bedroom, two-bedroom, and three-bedroom units, are from the second floor to the seventh floor. Each apartment unit can view Suthep Mountain. The open wells are placed in the building for air ventilation to provide each apartment unit with natural ventilation. For common facilities, the fitness room and the swimming pool, which generally can be used by fewer people at a time, are located on the ground level. The recreation terrace and garden, which generally can be used by many people at a time, is on the roof deck, which can see the view of Suthep Mountain and the surrounding area.


The design aims to give the building a local character by cladding the modern building's facades mainly in northern-made earth-tone unglazed terra-cotta tiles and decorating its common area's interiors in wood, silver leaf plate, local-made fabrics, and northern-made earth-tone unglazed terra-cotta tiles.


The building is in a reinforced concrete and steel structure; its exterior materials are northern-made earth-tone unglazed terra-cotta tiles, glass tiles, polished cement, painted plaster, and low-E glass with powder-coated aluminum frames; interior materials of the common area are wood, silver leaf plate, painted plaster, local-made fabrics, and northern-made earth-tone unglazed terra-cotta tiles; interior materials of the residential units are wood, painted plaster, and northern-made earth-tone unglazed terra-cotta tiles.

Location:

Program:

Size:

Chiang Mai, Thailand

Service Apartment

3200 sq.m.

Design Credit:

N/A